Uncategorized

Stop PIPA and SOPA!


Poate ca multi dintre voi (10 cati cititi blogul asta 😀 ) v-ati intalnit zilele astea cu un mesaj din partea Wikipedia, in care se spunea, pe un fond negru, ca asa ar arata net-ul din cauza SOPA.

Recunosc, neinteresandu-ma foarte tare scena muzicala actuala am trecut de multe ori peste un clipulet cu Justin Bieber la inchisoare. Nu aveam timp si nu ma interesa prea tare sa vad despre ce este vorba.

Azi, gasesc urmatorul citat:

„Under SOPA, you could get 5 years for uploading a Michael Jackson song. One year more than the doctor who killed him.”

Well, ce mama naibii e SOPA si de ce o sa moara si amaratul asta de blog? Pe scurt, pentru ca americanii sunt ultra idioti si mai comunisti decat comunistii veritabili.

Pe larg, dar in rezumat: PIPA este un acronim de la protejeaza actele IP  si a fost propusa Senatului Statelor Unite  in 12 mai 2011 de senatorii Patrick Leahy, Orrin Hatch, Chuck Grassley. De asemenea, este bine sa se ia nota ca PIPA este o lege re-scrisa, originala a picat (COICA, 2010)  si era menita sa combatata  folosirea frauduloasa a drepturilor de autor online.

Daca trece de Senat, PIPA, va da dreptul organizatiilor guvernamentale sa inchida bloguri, forumuri, wikipedia, google…internetul PRACTIC, DACA utilizatorii /autorii NU PLATESC DREPTURI DE AUTOR.

SOPA este un acronim de la Stop Actelor de Piraterie Online si aceasta lege a fost propusa initial Casei Repezentantilor din State de catre Lamar Smith pe 26 octombrie 2011. Ca si in cazul PIPA, SOPA e construita pe o lege anterioara PRO-IP Act din  2008.

Daca SOPA e adoptata va functiona in tandem cu PIPA si da dreptul Guvernului SUA sa inchida tot ce nu plateste drepturi.

Asa ca daca aveti copilul talentat si va ganditi ca daca postati o filmare pe youtube in care copilul sa-si etaleze talentul muzical in speranta ca  un eventual virtual producator sa-l gaseasca (vezi exemplul Bieber)…m-ai ganditi-va pentru ca s-ar putea sa aveti e-mail de la Guvernul Statelor Unite.

Acelasi lucru se aplica si la clipuletele cu Michael. Ai platit dreptul de autor, poti posta orice fel de filmare de cacao, nu ai platit…platesti mai mult decat a facut-o Murray.

2012 a inceput bine, ce sa zic! It’s the end. Inceputul sfarsitului se arata promitator, se ia internetul si ….SE INCHIDE.

vizitati si http://freebieber.org/ care are legatura cu situatia discutata anterior.

link-uri utile:  http://www.freep.com/article/20120118/COL41/120118005?fb_ref=artrectop&fb_source=timeline

http://techunwrapped.com/2011/12/23/sopa-what-do-you-need-to-know-do/

Reclame

3 gânduri despre „Stop PIPA and SOPA!

  1. Nu cred ca o sa se intample asta…. din cauza catorva idioti.
    In primul rand, nu pot sa monitorizeze pe toata lumea.. dar pai sa-i mai si inchida. UNDE sa-i inchida????
    In al doilea rand…. se naste o rascoala mondiala.

    1. Daca nu avea Wikipedia mesajul ala, eu chiar nu eram interesata de problema. Nici pe Hitler nu dadeau oamenii 2 bani. Nu-i provoca pe americani, ca acum vin sa-ti instaureze ceva democratie, cum au mai facut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s